utorak, 22. siječnja 2013.

7.Kineski djumbir ili prst koren (Boesenbergia rotunda)

      Boesenbergia rotunda (drugo ime je Fingerroot) -  kineski djumbir.  Boesenbergia rotunda je nastanjena u jugoistočnoj Aziji, Indiji, Šri Lanki i južnoj Kini.

       Biljka je niske do srednje veličine, svega 15-40cm. Listovi su široki i svetlo zeleni, dok je omotač lista crvene boje. Podzemni deo biljke se sastoji od malog centralnog rizoma loptastog oblika iz kojeg niču nekoliko dugačkih i vitkih krtola i pomalo podsećaju na prste na ruci, pa je po tome biljka dobila naziv Fingerroot. Cvetovi su roze-purpurne boje, a biljka cveta tokom cele godine u tropskim krajevima.




       Kineski djumbir se u svetu najviše koristi kao začin, ali to je mnogostrana biljka sa jakim lekovitim dejstvima. Dobra je za celo telo, a prvenstveno se koristi za regulisanje probave, protiv otoka, bolesti žuči... Povećava vitalnost, snagu tela i štiti iscrpljene organe.
Kineski djumbir se koristi i kao afrodizijak, povećava potenciju  kod muškaraca, pojačava energiju i daje nam dodatnu snagu, leči anginu, dizenteriju, bolesti usta, ima antiinflamatorna i antioksidativna dejstva, pomaže protiv stomakobolje i poboljšava apetit.

Upoznali ste jedan od sastojaka AYURA Herbal Juice koja vam može puno pomoći da živite zdravije.
Dajte sebi šansu za zdraviji život tako što ćete postati korisnik AYURA Herbal Juice koji možete da naručite na vašu kućnu adresu.
www.ayuraherbal.rs a vaša pitanja možete da pošaljete na info@ayuraherbal.rs

Nema komentara:

Objavi komentar